Hoe zeg je echt nee en ga je staan voor jezelf?

Je grenzen aangeven, zeggen wat je echt wilt en niet wilt en je uitspreken, dat is voor ontzettend veel mensen heel ingewikkeld en spannend. Zo erg zelfs dat zij er vaak maar voor kiezen om hun stem niet te laten horen. 

Je leest dat wij dit onderwerp erg belangrijk vinden. Anders zouden we er ook niet zoveel over doorgaan 🙂

Want wij weten zeker dat alles begint wanneer je jezelf genoeg vindt. Echt genoeg. Tot in je kern.

Je bent genoeg zoals je bent...

Geloof jij dat?

Ook hieronder ligt weer die angst voor afwijzing waarover we schrijven in de vorige mails. We zijn bang om mensen te kwetsen, te beledigen of van ons af te stoten.

Maar ook heel bang dat mensen ons raar vinden als we echt zeggen wat we willen of vinden. We zijn bang voor de confrontaties die door onze mening kunnen ontstaan, of we zijn bang dat we uitgelachen worden. 

Assertiviteitstrainingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Voor jezelf opkomen en echt zeggen wat je wilt betekent dat je handelt met respect voor je eigen doelen én de doelen van de ander. Compassie en respect dus. Het gaat om balans. We hebben met meerdere mensen te maken en dus ook vaak met meerdere meningen.

Altijd maar toegeven aan de ander is dus net zo slecht als het omgekeerde: altijd je eigen doelen opdringen. 

Wat veel mensen niet beseffen is dat het van levensbelang is om jouw grenzen aan te geven. Om te zeggen wat je echt wil en wat je niet wil. Als jij nooit zegt wat jij echt wil en je altijd maar aanpast aan de ander, dan ga je een beetje dood van binnen. Dan verdroogt en verdort jouw ziel als het ware. 

Je bent hier op aarde voor jezelf, mooiert!

Jij mag hier op aarde in dit prachtige jasje dat jouw naam draagt, rondlopen en het leven in al zijn volheid te beleven.

Jij mag doen wat jij wilt, gaan waar jij heen wilt en zeggen waar jij blij van wordt en je kunt dus alles wat jij wil zeggen met compassie en respect voor de ander!

Als de ander het niet leuk vindt, is dat werkelijk zijn of haar probleem! 

Als jij dat echt gelooft, kan je dat supergoed overbrengen naar je kind.

Samen Super zijn!

Als jij jezelf uitspreekt kom je dichter bij jezelf. Je spreekt dan uit wat je van binnen al zo lang voelt. Je voelt dan hoe jouw innerlijke licht weer gaat schijnen en hoe je warm wordt van binnen. Energie gaat stromen en jij voelt je helemaal in je kracht staan.

Je echt en eerlijk uitspreken zorgt ook voor een enorme bevrijding. Want je houdt niks meer achter. Er zijn geen geheimen en dat blijkt magisch te voelen. Je stelt je helemaal open en authentiek op en dan ervaar je dat jij je sterker voelt dan ooit.

Voor de meeste mensen die dit pad opgaan is dit een openbaring.

Echt eerlijk uitspreken wat je voelt en wilt zeggen heeft ook weer onmiddellijk effect op de wet van de aantrekkingskracht. Want dit keer zit alles op één lijn. Je gedachten, je gevoelens en je geloof.

Dat wat je zegt is waar en het klopt dan op bewust én onbewust niveau!
Daardoor zal je precies datgene aantrekken waar jij voor gaat staan!.

In het vijfde verhaal over Kip, het haantje dat zich anders voelt, leert Kip dat als hij zich uitspreekt en eerlijk zegt wat hij voelt, dat de andere dieren ineens heel positief op hem reageren. Kip bemerkt dat zijn leven een stuk makkelijker wordt en dat het misschien even spannend is maar uiteindelijk heel gemakkelijk blijkt te zijn. Kip voelt zich anders maar is helemaal blij met zichzelf en daardoor trekt Kip ineens allemaal goede dingen aan in zijn leven.

Jouw kind zal deze kennis spelenderwijs implementeren in zijn of haar eigen leven en jouw kind zal door de bijbehorende geleide meditatie op het diepste niveau ervaren dat het oké is om zichzelf uit spreken. Kun je al voelen hoe bevrijdend het is voor jouw kind om helemaal zichzelf te mogen zijn?

Tips waardoor jij en je kind je altijd en overal op de juiste manier kunnen leren uitspreken: 

  1. Als je praat vanuit jezelf (de ‘ik-persoon) dan voorkom je dat anderen zich aangevallen voelen. Dus in plaats van: “jij wil ook altijd van alles doen en dus moet ik maar weer mee” kun je zeggen “lieve schat ik merk dat jij en ik verschillen qua energie. Ik voel dat ik heerlijk wil gaan zitten en ik vind het helemaal oké dat jij lekker weg wilt gaan”. Oefen deze spreekstijl met je kind. Maak er gerust een spelletje van!
    Zoeits horen voelt vrij voor de ander. Want het is heerlijk dat jij mag doen en zeggen wat jij wilt, maar dat geldt uiteraard ook voor de ander.  
  2. Het is spannend om jezelf uit te spreken, zeker als je er nu voor het eerst mee gaat beginnen. Dus als je wilt gaan spreken is het fijn dat jouw lichaam ontspannen voelt. Dat doe je door 3 keer heel diep adem te halen naar jouw buik. Leg je hand op je buik en adem daar heel diep heen terwijl je heel langzaam weer uitademt. Het lijkt heel simpel maar je geeft hiermee aan dat angstige brein van jou een signaal dat er geen gevaar dreigt en dan neemt al je adrenaline en spanning in je lijf gelijk af. Stel jezelf gerust zoals ik beschreef in verhaal 4.
  3. Ga je lichaam meenemen in dit verhaal. Doe je hoofd omhoog, trek je schouders naar achteren en doe alsof je in de huid stapt van iemand die werkelijk heel veel zelfvertrouwen heeft. Weet je die Power Pose nog? Neem nu de volgende stap. Denk aan de manier van praten van je collega tot een bekende acteur met zelfvertrouwen en vraag jezelf af hoe zij het zouden zeggen. Dan ga je met deze energie staan en je spreekt jezelf uit op die manier, maar wel met jouw eigen stem en accent uiteraard.  
Kom tot jezelf.

De prachtige beeldende verhalen van Kip en de transformerende geleide meditaties zorgen ervoor dat jouw kind op speelse en magische wijze helemaal op zichzelf kan gaan vertrouwen. Hij leert hoe hij de wet van de aantrekkingskracht kan gebruiken, leert van zichzelf te houden en hoe hij werkelijk voor zichzelf kan gaan staan.  

En opnieuw...

Wij kunnen dat niet zonder jou, de ouder!

Jij bent het belangrijkste. Zonder jou zou Kip niet eens tot leven komen. Zonder jou zouden wij de levenslessen van Kip niet door kunnen geven. Zonder jou zou jouw kind niet eens van deze materie afweten. Zonder jou zijn wij nergens.

We doen het samen. En vanuit dezelfde drijfveer:

We willen de kinderen van nu een sterke, veilige en gelukkige basis in zichzelf meegeven, waardoor zij als gelukkige volwassenen keuzes maken die onze wereld mooier zullen maken. 

Als jij jouw kind ook wilt helpen om nee te durven zeggen en te staan voor zichzelf? Kijk dan op https://demagischewereldvankip.nl/het-kip-product/

totaalpakket
Volledige pakket

Liefs
Team Kip

Ontvang al onze verhalen automatisch in je inbox!

Klik hier

Volg ons en mis nooit de nieuwste Kiptips!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram