Wat zijn chakra’s eigenlijk?

In de boekjes over Kip maken wij, het Team Kip, gebruik van de intentie en de kleuren van 7 chakra’s. Say what??
Wat zijn chakra’s eigenlijk?

Chakra’s zou je kunnen omschrijven als energiecentra. We hebben er honderden zo begrepen wij van yogi docenten, maar er zijn 7 hoofdchakra punten.
Deze 7 hoofdchakra’s hebben wij als uitgangspunt genomen voor de verhalen over Kip en zijn gekleurde hanekam. Wij volgen hun intenties, eigenschappen en kleuren. 

Je hoeft er als ouder niet in te geloven wat ons betreft. Het maakt de verhalen en de meditaties niet minder werkzaam. Maar wij als Team Kip geloven dat als deze chakra punten, deze energiecentra helemaal in balans zijn, dat het kind en de volwassen mens ook helemaal in balans is. De levensenergie kan dan goed stromen. 

Elke chakra staat voor een specifieke eigenschap van de mens. De kleur die erbij hoort gebruiken we als anker. Middels de kleur kunnen we bepaalde eigenschappen op een nog dieper level verankeren en de kleuren gaan symbool staan voor die eigenschap waardoor het kind als vanzelf zal voelen dat hij nog wat meer aan de blauwe of rode chakra moet doen. 

 1. De eerste chakra zit onderaan je stuitje en draagt de kleur rood.
  Deze zorgt dat je geaard bent en dat jij je veilig voelt in jezelf en in de wereld. 
 2. De tweede chakra zit bij het heiligbeen tussen je stuitje en je navel en draagt de kleur oranje.
  Dit chakra staat voor het uiten van je emoties en je helemaal goed voelen in je geaardheid/seksualiteit en het hebben van relaties.
 3. Het derde chakra zit op navelhoogte en wordt ook wel de zonnevlecht genoemd. Deze draagt de kleur geel.
  Dit chakra staat voor blijdschap, zelfwaardering en doen. Naar buiten treden.
 4. Het vierde chakra zit ter hoogte van je hart en wordt ook het hartchakra genoemd. Het draagt de kleur groen.
  Dit chakra staat voor liefde, compassie naar jezelf en naar de ander. Dit gaat om geborgenheid, vertrouwen en balans. 
 5. Het vijfde chakra zit ter hoogte van je keel en deze draagt de kleur blauw.
  Het is van invloed op de stofwisseling en staat voor jezelf uitspreken. Als jij jezelf uitspreekt dan reinig je jezelf als het ware van opgekropte emoties.
  Nee zeggen, grenzen aangeven en vertellen hoe jij je voelt horen bij dit punt.
 6. Het zesde chakra zit ter hoogte van je voorhoofd en is wel bekend als derde oog. Dit chakra draagt de kleur indigo (blauw-paars).
  Dit chakra staat voor veel zaken. Innerlijk weten, intuïtie en verbondenheid met de andere dimensies. Het is van invloed op jouw levenskeuzes.
 7. Het zevende chakra zit ter hoogte van je kruin. Dit is een heel belangrijk chakra als het gaat om de energiestroom. Vaak in visualisaties moet je ook dit chakra open zetten om jezelf helemaal te schonen met energie.
  Dit chakra staat voor spiritualiteit en het besef van eenheid en verbondenheid met de Bron. 

Ontvang al onze verhalen automatisch in je inbox!

Klik hier

Volg ons en mis nooit de nieuwste Kiptips!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram