Wat is Kip?

Dansende kip
Als je kind bent kan het worstelen zijn. 

Heel veel nieuwe emoties komen in je op, en je moet er allemaal maar mee leren omgaan.  

Zoiets als niet meteen een videospel krijgen of hard vallen kan al overweldigend zijn. Woede of verdriet nemen je hele kleine hoofdje over. En dan hebben we het nog niet eens over dingen als gepest worden of slechte cijfers halen. 

Of over misschien wel het moeilijkste in het leven: Een persoon worden die zichzelf mag, en die dingen doet die juist en betekenisvol voelen.
Dit allemaal zelf moeten uitvinden is erg lastig. En er zijn veel programma's en boeken gemaakt om kinderen hiermee te helpen. Velen geven goed advies en helderheid. 

Maar hoeveel passen consequent oefeningen toe om die lessen diep in dat kleine kopje te krijgen? 

Zodat ze leren denken in liefde en dankbaarheid

Dat hun standaard houding in het leven naar het licht en geluk is?
In je kracht staan gaat niet zomaar.  En daar hebben we Kip voor gemaakt.
Door de oefeningen en trainingen die in deze volledige versie van "Kip ontdekt zijn magie" staan gaat je kind anders denken. Vrijer. Blijer. Dit zijn lessen uit persoonlijke ontwikkeling en positieve psychologie, gegoten in een leuk, verteerbaar en gezond snoepje. Zodat jouw kind leert consequent zijn gelukkigste zelf te zijn.
kip drie
Jeroen Hoekstra BigPixel

"Kip leert kinderen in hun kracht staan. Iets wat niet altijd vanzelf gaat, ook in de beste opvoedingen en de warmste nesten zijn soms meer momenten van onzekerheid dan goed is. Veiligheid en geloven in jezelf kunnen een heel leven bepalen. Ik geloof in de wet van aantrekkingskracht. De uitwerking daarvan lijkt magisch, maar is als je het eenmaal leeft net zo gewoon als zien. Wat ook heel magisch is als je er heel diep over nadenkt. In de wereld van kip wordt die magie op een prachtige manier begrijpelijk gemaakt voor kinderen. Heel zinvol en heel leuk!"

Jeroen Hoekstra
Oprichter BigPixel

Mediteren met Kip

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat meditatie een positieve invloed uitoefent op de ontwikkeling en het gedrag van je kind.

De voordelen spreken voor zichzelf. De scholen die tijdens schooltijd meditatie toepassen rapporteren dat ze op verschillende vlakken vooruitgang zien bij de kinderen. Van beter kunnen concentreren en het halen van betere cijfers tot en met het verminderen van angst en stress.
Maar het allerbelangrijkste is dat je kind binnen zichzelf zijn of haar eigen kracht ontdekt. Ze worden bewuster van zichzelf en kunnen beter omgaan met hun emoties. En ze leren zichzelf te accepteren en lief te hebben zoals ze zijn.

Daarom is er bij elk verhaal van een Kip een begeleide meditatie beschikbaar die verbonden is met het thema van het verhaal. Jouw kind maakt daardoor op een speelse manier kennis met mindfulness en zelf-bewustzijn, waardoor hij of zij op een positieve manier leert omgaan met emoties en stress.
Roy Martina

    "Een van mijn passies waar ik alsmaar niet aan toekom is om concepten te creëren voor de persoonlijke en spirituele ontwikkeling voor onze kinderen. Als ik zie wat er een groot verschil is tussen onze dochter Grace op emotionele en spirituele intelligentie in vergelijking met andere kinderen en hoe dat een impact heeft op haar wereldvisie, compassie voor de kinderen en volwassenen die het moeilijk hebben weet ik dat dit op een grotere schaal moet gebeuren. Helaas is het zo dat je in het leven prioriteiten moet stellen. "
    "Het is daarom met grote vreugde dat ik het KIP concept mag aanbevelen. Het is zelden dat ik concepten zie waar ik me 100% in kan vinden en ik zal alles doen wat er in mijn vermogen is om dit revolutionaire aanpak dat alle belangrijke punten aanstipt zodat veel meer kinderen vroegtijdig blootgesteld kunnen worden aan concepten die hun wereldvisie en leven positief kan beïnvloeden. Ik raad eenieder aan om mee te helpen dit bij meer ouders en scholen onder de aandacht te brengen, het zal voor de toekomst van de volgende generaties een hemelsbreed verschil uitmaken."

Roy Martina
Holistisch Coach & Auteur

Het Team van Kip

Achter Kip zit een hoop hart, liefde en handen.

De bedenker, Tibor van der Meer

"Ik heb altijd de droom gehad om kinderen te helpen om het beste in zichzelf te zien. In een wereld waar kinderen zowel op school zoals op het internet worden gepest, wil ik samen met team Kip, kinderen in heel Nederland inspireren om in zichzelf te geloven.

Kiezen voor geluk, jezelf accepteren zoals je bent en liefdevol en respectvol omgaan met elkaar zijn voor mij de belangrijkste kernwaarden. Ik geloof in ondernemen met visie en door een verbinding te maken met anderen.

Samen met mijn vrouw Joy hebben wij daarnaast nog het Gelukshuis opgericht en zijn wij de blije papa en mama van Novah".

Kindercoach, hypnotherapeut Yvette Rooding

"De gedachte dat ik input lever aan het Kip-programma, doordat ik de transformerende meditaties heb mogen maken vervult mij met dankbaarheid.

Het Kipprogramma laat, met zijn prachtige verhalen en magische tools, kinderen opgroeien tot volwassen mensen vol zelfliefde en zelfvertrouwen. Deze kinderen zijn de volwassenen van de toekomst en zij zullen hierdoor liefdevollere keuzes maken en de wereld mooier maken. Geen haar op mijn hoofd die nee hiertegen had kunnen zeggen. 

Inmiddels schrijf ik ook alle blogs en mails voor Kip en zal ik vaker het gezicht zijn, dus heb ik mijn offline hypnosepraktijk heb ik inmiddels omgezet naar een online hypnoseprogramma voor volwassenen. 
Verder ben ik ook nog ervaringsdeskundige want mijn  man en ik hebben samen twee fantastische dochters." 

De illustrator Kelly Breemer

Kelly Breekers
"Toen ik voor het eerst Tibor sprak over het project vond ik het zo tof hoe enthousiast en gedreven hij hierover sprak! Ik vind het super dat ik met mijn rol als illustrator letterlijk een beeld kan geven aan het idee waar Tibor al zo lang mee rond liep. Het is zo leuk om Kip stap voor stap tot leven te laten komen via de illustraties en ik hoop dat we heel veel kinderen blij, sterk en zelfverzekerd kunnen gaan maken met Kip!"

De schrijfster Amber Martens

“Kip is voor mij alles wat ik zelf zo graag had willen lezen toen ik een kind was zodat ik de wereld én mezelf in die wereld beter zou begrijpen. 
Kip is het ideale karakter om de kinderen te bevestigen dat ze goed zijn zoals ze zijn en alles in zich hebben om gelukkig te zijn. Ik heb de verhalen geschreven gebaseerd op dit uitgangspunt en op de werking van de universele wet van aantrekkingskracht. 

Voor mij een geweldige en vanzelfsprekende combinatie omdat deze twee nauw met elkaar vervlochten zijn. Het is mijn wens dat steeds meer mensen zich bewust worden van hun eigen magie zodat we ons goed voelen en gelukkig zijn omdat we begrijpen hoe we zelf ons eigen geluk creëren. 

"Naast schrijfster van Kip, ben ik inspirator en werk ik als begeleider in bewustwording met mijn bedrijf De Geluksjuf. Daarnaast ben ik de gelukkige moeder van drie prachtige kinderen".

Amber Martens

De Digitale Tovenaar Jasper Boonstra

“Ik ben misschien wat atypisch in vergelijking met de rest van Team Kip: een IT whizkid die voor grote organisaties in Nederland heeft gewerkt.

Maar toen ik van Kip hoorde, besefte ik hoeveel de boodschap voor mij had kunnen betekenen op jonge leeftijd. Hoeveel eerder ik mijn creatieve en gevoelige zijde de positieve richting op had kunnen sturen.

Daarom zweet ik aan de achterkant. Om ervoor de zorgen dat de hele digitale structuur (zoals deze website) werkt en blijft werken. Omdat ik hoop dat kinderen net als ik deze boeken kunnen lezen, en al snel in hun leventje kunnen ontdekken:

Je bent goed zoals je bent, en je hebt de macht om te maken van je leven wat je wil.”

De offline trainers Lisa Breemer en Jaleesa Witteveen

De offline KIP training is gebaseerd op thema’s vanuit de verhalen. 
In ons werk in de jeugdzorg zien we dat we veel betere resultaten bereiken met kinderen Als we onze professionele tools op een positieve, liefdevolle maar vooral speelse manier inzetten. 

Wij zagen de impact van de de Kipverhalen en begeleide meditaties  en werden op slag verliefd én fan. Dus hebben wij, voor de kinderen met een iets groter rugzakje, de KipTraining ontwikkeld. 
Een offline training met persoonlijke begeleiding.

De 9-wekelijkse Kip-training is dan ook creatieve training op maat, waarin we met het kind op zoek gaan naar de positieve kracht van de gedachten, gevoelens en gedragingen van het kind. Kip als karakter is hierin leidend, omdat bewezen is dat kinderen zichzelf modelleren naar dit krachtige voorbeeld.

Onze partners

Kelly Breemer

Vragen voor Kip

Moet mijn kind stil liggen bij de meditaties met de ogen dicht?

Wat is de levertijd van de boekjes?

Omdat we de boekjes nu nog zelf naar het postkantoor brengen kan de levertijd tussen de 3 en 5 dagen kosten. We zijn hard aan het werk om deze levertijd te versnellen!

Verandert mijn kind in iemand anders?

Nee, de basis van het kind blijft precies zoals het is. Maar het kind zal krachtiger zijn. Vol zelfvertrouwen zijn of haar ding doen. Het effect is vaak juist subtiel. Het kind voelt zich rustig en kalm en dingen komen niet meer zo hard binnen. Het kan zich verweren tegen dat wat er in de buitenwereld gebeurd.

Moeten de boekjes en de meditaties op volgorde gebruikt worden?

De eerste keer adviseren wij dat wel. Omdat er wel een bepaalde opbouw in de verhalen en in de meditaties zitten. Na de eerste keer kan en zal het kind waarschijnlijk zelf aangeven waar het behoefte aan heeft. Volg die behoefte dan heerlijk, want onbewust weten kinderen zelf wat goed voor hen is.

Voor welke leeftijd is het geschikt?

Wij zijn uitgegaan van de leeftijd van 6 jaar tot en met 12 jaar. Maar sommige kinderen van 4 jaar kunnen de verhalen en de meditaties al prima aan en sommige kinderen van 12 jaar voelen zich te oud ervoor. Dus dat zal je als ouder moeten inschatten.

Hoe moet ik de meditaties laten luisteren?

Alle meditaties zijn als MP3 bestand beschikbaar. Dat betekent dat ze kunnen afgespeeld worden als een muziekbestand op de telefoon of op de laptop/tablet.

Zijn de verhalen en de meditaties ook geschikt als ik mijn kind religieus opvoed?

Jazeker, Kip is niet religieus maar gelooft wel in een Bron en in de verbondenheid met alles en iedereen. Het kind zal in de meditaties of verhalen die Bron gelijk herkennen als God, Allah of welke naam het kind dan ook gewend is.

De vragen die achter in het boekje staan, moet ik die allemaal zelf met mijn kind bespreken of kunnen anderen dat ook doen?

Uiteraard zijn de vragen voor iedereen die ze met het kind willen bespreken. Wij pleiten ervoor dat de ouders dit in ieder geval doen, omdat het voor de verbondenheid tussen het kind en de ouder heel veel zal doen. Het zijn vragen die veel duidelijk maken over hoe het kind maar ook zijn papa en/of mama denkt.

Hebben jullie ook nog tips voor mij als ouder. Ik weet soms niet hoe ik het allemaal moet zeggen of doen.

Er komt op korte termijn een korte heerlijk heldere cursus voor ouders met alle tips en tricks die wij zelf hebben geleerd als professionals en als ouders. Hou de website en de mail in de gaten!

Als ik dit allemaal lees en hoor, dan krijg ik de indruk dat ik mijn kind als het ware programmeer. Begrijp ik dat goed?

Dat klopt eigenlijk wel. Feitelijk worden we allemaal geboren als een leeg laptopje en stoppen de ouders en de omgeving de programmatie erin. Het leuke is dat het kind leert via Kip hoe het zichzelf kan herprogrammeren tot een compassievol, respectvol en liefdevol wezen.

Hebben jullie ook een programma voor volwassen mensen? Want het kind in mij is ook nog niet helemaal overtuigt van zichzelf.

Jazeker hebben wij dat. Het programma is speciaal voor (jong-) volwassenen opgezet en helpt jou, als vader of moeder, ook loskomen van jouw oude programmering. Het programma helpt jou om je helemaal vrij te maken van oude overtuigingen en je zal daarna vol zelfvertrouwen, zelfliefde en zelfwaardering door het leven kunnen gaan. Voor dit programma kun je klikken op deze link: www.yvetterooding.nl/mindblowing-life-training

Hoe snel zal ik resultaten kunnen gaan bemerken?

Uiteraard ligt dat per kind verschillend maar transformaties kunnen zich soms in 1 seconde
voordoen. Een woord, een zin, een bepaalde visualisatie kan er al voor zorgen dat het kind
ineens beseft hoe geweldig het eigenlijk is.

Ontvang al onze verhalen automatisch in je inbox!

Klik hier

Volg ons en mis nooit de nieuwste Kiptips!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram