Zelfliefde, is dat niet egoïstisch?

We horen overal dat je eerst van jezelf moet houden voordat je van anderen kunt houden, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. We kunnen heel veel van anderen houden terwijl we nog veel te weinig van onszelf houden. Het is vaak de intentie achter dat 'houden van' . We houden soms van anderen omdat ze van ons houden of omdat we hopen dat zij daardoor van ons gaan houden.

Jouw kind wordt geboren en is afhankelijk van jou. Hij/zij kan daar niet over nadenken maar reageert feitelijk met alles instinctief. Hij huilt als hij/zij ongenoegen ervaart maar denkt daar niet over na. Pas later als het verscheidene zaken aanleert gaat jouw kindje onbewust beseffen dat het afhankelijk is van jou. En met dat besef komt ook de angst voor afwijzing zoals we in de vorige blog beschreven.

Jouw kindje is afhankelijk van jou en jouw liefde. Als jij blij met hem/haar bent is het kindje blij met zichzelf.
Maar het is natuurlijk niet de handigste manier om gelukkig te worden, je maakt je zelf afhankelijk van iemand anders voor jouw persoonlijke geluk en wat als die ander weg gaat?

Van jezelf houden is wél de ingang naar dat persoonlijke geluksgevoel. Eigenliefde is geweldig. Je voelt je gelukkig en je hebt het helemaal zelf in de hand! Hoe tof is dat om jouw kindje dat nu al te leren?

Het heeft ook gelijk uitwerking op zijn of haar omgeving. Mensen zullen makkelijk naar jouw kind toetrekken omdat jouw kind een blij kind is dat heerlijk in zijn/haar vel zit.
Maar je zal ook zien dat alles wat hij/zij graag wil, dat jouw kind dat bijna moeiteloos kan manifesteren met de wet van de aantrekkingskracht.
Simpelweg omdat zelfliefde en dankbaarheid de belangrijkste emoties zijn van waaruit positieve zaken op ons pad trekken.

Hou van jezelf!

In de vorige blogs hebben wij al verteld over de wet van de aantrekkingskracht. En hoewel jouw kind nu misschien nog helemaal niet bezig is met manifesteren van zijn/haar dromen is het voor zijn/haar hele ZIJN belangrijk om nu al die positieve vibraties te ervaren. Het heeft sowieso direct invloed op hem of haarzelf én de omgeving.

Als je van jezelf houdt is dat natuurlijk het ultieme gevoel van happy zijn en dan trek je logischerwijs allemaal liefdevolle zaken aan.

Van jezelf houden betekent echter nog veel meer. Het is feitelijk dé sleutel naar het grote geluk dat wij allemaal zoeken. Als jouw kind nu al zelf-liefde ervaart zal het veel meer in controle zijn over zijn/haar leven.
Als jouw kind van zichzelf houdt dan is het leven ineens een speeltuin waar alles mogelijk is en zien ze problemen als uitdagingen.

Nu zijn veel mensen bang dat als ze hun kind leren om van zichzelf te houden dat het egoïstisch wordt.

Wij begrijpen dat!

De scheidslijn tussen deze twee eigenschappen is heel dun, maar wij weten dat ieder mens dat ook intuïtief haarfijn aanvoelt.
Dus vertrouw op jouw gevoel als jij jouw kind hierin coacht. Als het over die fijne lijn heen stapt en als een prinsje of prinsesje van alles begint te eisen grijp je in.

Zelf-liefde betekent dat jij doet wat goed voor jou is, waar jij gelukkig van wordt, zonder een ander te schaden. Met compassie en respect voor de buitenwereld doe je wat jij wilt doen.

Egoïsme is naar onze definitie: ‘het alleen gericht te zijn op eigen voordeel en daarbij het consequent benadelen van anderen’.
Kortom: “Ik ben geweldig, jij bent niet interessant.”

Voor veel mensen is de gedachte dat zij egoïstisch zijn als zij hun hart volgen, een  enorme valkuil geworden.

Vaak zijn dat de sociale hulpvaardige mensen die altijd voor anderen klaar staan in plaats van voor zichzelf, en die ook een burnout krijgen. Altijd bang om zelfzuchtig te worden, anderen te benadelen of teleur te stellen. En daarmee doen zij zichzelf enorm tekort.  

Als we heel eerlijk zijn, dan weten we allemaal dat wij onszelf vaak opofferen in de hoop dat we waardering of bevestiging krijgen. Dat is vaak de onbewuste drijfveer achter zelfopoffering.

Het van groot belang om nu eens eerst bij jezelf te beginnen en te begrijpen dat voor jezelf kiezen jouw geboorterecht is!

In het vierde boek van Kip, het haantje dat zich anders voelt, leert Kip dat als hij vanuit liefde naar de wereld kijkt, alles verandert.

Kip ervaart de verandering in zichzelf als hij leert van het wijze Kristal hoe hij van zichzelf kan houden. Jouw kind zal deze informatie vanzelf opslaan in zijn of haar denkpatronen en door de begeleidende meditatie op een dieper niveau van zichzelf houden en veranderen in een veel blijer en gelukkiger kind.

Het is bijna magisch wat er dan zal gebeuren met jouw kind. Je zult het zien groeien in zijn/haar Zijn, maar ook het lichaam zie je vaak veranderen. Je ziet vaak dat kinderen en volwassen mensen meer rechtop gaan staan en beter geaard zijn.

Wat zelfliefde doet bij mensen is fenomenaal!

Zelfliefde voor jullie allebei 🙂

Tips om je kind te helpen steeds meer van zichzelf te gaan houden:

 1. Oké, vanaf vandaag ben jij werkelijk jouw eigen beste vriend(-in). Dat is namelijk het enige uitgangspunt van waaruit je weer van jezelf kunt gaan houden. Jij deelt jezelf als het ware in tweeën en tegenover jou staat nu jouw allerliefste tweeling broer/zus. Hij zij is jou en jij bent hem/haar. zie je het voor je? Neem even een momentje. Zie het voor je alsof je in de spiegel kijkt en naar een tweede versie van jezelf kijkt.
  Kijk nu eens naar zijn of haar mooiste eigenschappen, zowel van buiten als van binnen. En nu schrijf je een brief aan jouw tweelingbroer/zus. Je vertelt hem/haar waarom je zoveel van hem/haar houdt. Je vertelt wat je mooi vindt aan de buiten- en de binnenkant. Net zoals je ook tegen je echte vriend/vriendin zou praten, zo praat je tegen dit deel.  
 2. Dankbaar zijn voor dat wat jij en jouw tweelingbroer/zus allemaal bereikt hebt is de tweede tip. Want als je eindelijk eens gaat kijken naar alles wat je al wél hebt gedaan, voel jij je gelijk een stuk blijer.
  Jullie (jij en je innerlijke tweelingbroer/zus) hebben al zoveel gedaan! Jullie zijn al zo stoer in je leven geweest. Jullie hebben al zoveel testen en toetsen afgelegd. Jullie zijn al zo vaak door je angst heen gegaan om dingen toch te gaan doen. Jullie doen zo ontzettend je best ook al loopt het soms niet zoals verwacht.
  Ga dankbaar zijn iedere avond voor alles wat je wel voor elkaar hebt gekregen en wat je hebt gedaan. 
 3. Affirmaties werken als je ze consequent doet. Dan gaat jouw onderbewustzijn je geloven. Dus zeg iedere avond in de spiegel tegen dat tweelingdeel van jezelf “ik hou van jou en je bent helemaal geweldig precies zoals je bent”. Kip staat vol met affirmaties gericht om van jezelf te gaan houden! We raden aan om rond te zoeken en er een paar te vervamelen die bij je klikken. Print die uit en lees die dagelijks hardop uit.
  Affirmaties voelen eerst even gek om te doen. Je kent vast wwel het spreekwoord "Fake it till you make it." Wij zeggen "Fake it till you become it."

De prachtige beeldende verhalen van Kip en de transformerende geleide meditaties zorgen ervoor dat jouw kind op speelse en magische wijze helemaal op zichzelf kan gaan vertrouwen. Hij leert hoe hij de wet van de aantrekkingskracht kan gebruiken, leert van zichzelf te houden en hoe hij werkelijk voor zichzelf kan gaan staan.  

Power pose!

En wij kunnen dat niet zonder jou, de ouder!

Jij bent het belangrijkste. Zonder jou zou Kip niet eens tot leven komen. Zonder jou zouden wij de levenslessen van Kip niet door kunnen geven. Zonder jou zou jouw kind niet eens van deze materie afweten. Zonder jou zijn wij nergens.

We doen het samen. En vanuit dezelfde drijfveer:

We willen de kinderen van nu een sterke, veilige en gelukkige basis in zichzelf meegeven, waardoor zij als gelukkige volwassenen keuzes maken die onze wereld mooier zullen maken. 

Wil je ook dat je kind oprechte zelfliefde tot zich neemt? Koop dan onze boekjes en meditaties op https://demagischewereldvankip.nl/het-kip-product/

totaalpakket
Volledige pakket

We hebben alles erin gestopt wat je nodig hebt om al dit echt in de praktijk te brengen.

Liefs
Team Kip

Ontvang al onze verhalen automatisch in je inbox!

Klik hier

Volg ons en mis nooit de nieuwste Kiptips!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram