Zelfvertrouwen

Hoe zou het zijn als je je overal veilig en zeker voelt, waar je ook bent en onder welke omstandigheden dan ook?

Is dat mogelijk?

Zowel volwassenen als kinderen ervaren vaak onveiligheid in zichzelf.
We voelen ons vaak niet goed genoeg zoals we zijn.

We voelen ons anders of we hebben het idee dat we niks voorstellen.
We hebben voortdurend kritiek op onszelf en dat begint al terwijl we kinderen zijn: ‘Jeetje wat dom van mij, ik kan ook niks, waarom doe ik dit nu weer, als het maar goed komt, ik ben ook zo lelijk, ik heb geen humor, ik kan ook niks speciaals’… enzovoort want deze lijst is eindeloos...

We willen controle over het leven, over de wereld om ons heen, over hoe mensen met ons omgaan en vooral over hoe anderen over ons denken.

Helaas is dat natuurlijk niet mogelijk maar er is ook goed nieuws want we hebben over één ding wél controle en dat zijn onze bewuste gedachten.
Als wij zelf begrijpen hoe het werkt, dan kunnen we dat ook aan onze kinderen leren en dan zullen zij zich onmiddellijk beter gaan voelen.
En dat is de droom van iedere ouder.

Eigenlijk is het heel simpel: onze gedachten zorgen voor ons gevoel.
Als we blijde gedachtes hebben dan voelen we ons blij en
als we verdrietige gedachtes hebben dan voelen we ons verdrietig.
Je begrijpt dan ook direct dat als jouw kind verdrietige gedachten over zichzelf heeft dat het daarmee geen zelfvertrouwen creëert.

Om je kind daarin te helpen hoef je op het moment dat het verdrietig of boos is alleen maar te vragen naar zijn/haar gedachten en dan kan het omdraaien van zo'n gedachte al genoeg zijn!


De prachtige quote van Henry Ford is hierop van toepassing: ‘whether you think you can, or can’t -you’re right.'

Gelukkige man met kind
Makkelijk te weten, te doen met oefening!

Als je denkt dat je niks voorstelt, dan voel jij je alsof je niks voorstelt. Maar als je denkt dat je het waard bent, dan voel jij je ook alsof je het waard bent.

Het is dus van groot belang dat de innerlijke conversatie van jouw kind met zichzelf positief is. Dan voel het zich geweldig en straalt het van zelfvertrouwen.

En dat gevoel van zelfvertrouwen zorgt er uiteraard voor dat het kind in iedere situatie controle ervaart. Dat het alles aankan ongeacht hoe vervelend iets ook is, omdat het zich veilig in zichzelf voelt.

Maar we hebben naast bewuste gedachten nog veel meer ónbewuste gedachten. Die onbewuste gedachten kom je helaas niet goed bij maar die bepalen ondertussen wel 96% van iedere stap wij maken in het leven.
Je begrijpt dan direct hoe belangrijk het is om dat onbewuste deel van jouw kind positief, krachtig en sterk te krijgen. Daarin zitten namelijk meestal die belemmerende negatieve overtuigingen zoals 'ik stel niks voor, ik kan niks, ik ben niks waard'.

Dit is de reden waarom wij 7 boekjes over Kip met de bijbehorende transformerende meditaties hebben gemaakt.
De magische verhalen van Kip met zijn prachtige illustraties en de transformerende meditaties zijn er allemaal op gericht om jouw kind op dat onbewust niveau te helpen en in zijn kracht te zetten.
Jouw kind zal zichzelf als mooi, sterk, slim, lief, humorvol gaan ervaren. En met dat zelfvertrouwen kan jouw kind alles in de wereld aan!

Jij hebt het gratis boekje van Kip -het haantje dat zich anders voelt- gedownload. In dit verhaal leert Kip dat alles als bij toverslag verandert op het moment dat hij zichzelf goed genoeg gaat vinden. De dieren reageren anders op hem omdat hij anders naar zichzelf gaat kijken.

In de volledige serie staat er aan het eind van ieder boekje ook nog een vertaalslag naar jou als ouder en krijg je prachtige vragen die jou helpen om op een dieper niveau met jouw kind in gesprek te komen.
We geven nog veel meer tips en bij dit pakket krijg je natuurlijk de 7 transformerende meditaties.

Het hele pakket zorgt ervoor dat jouw kind op onbewust niveau transformeert en vol zelfvertrouwen in het leven komt te staan.
Je zal gaan bemerken hoe jouw kind verandert, dat het meer voor zichzelf gaat opkomen en vertrouwen krijgt om stappen te zetten.
En deze basis zorgt ervoor dat als het kind de wet van de aantrekkingskracht inzet het ook werkelijk lukt. Het kind is dan helemaal aligned op bewust en onbewust niveau!

Tips om jouw zelfvertrouwen uit te bouwen samen met je kind:

 1. Bouw iedere avond aan tafel een low-high moment in.
  Iedereen vertelt om de beurt zijn dieptepunt van die dag en sluit vervolgens af met zijn hoogtepunt van die dag. Laat iedereen zichzelf een complimentje geven over iets waar hij/zij die dag trots over is geweest.
  Je gaat dan met een positief gevoel de avond in en je zorgt ervoor dat het kind nadenkt over de dag, zijn nare gevoel deelt en door de positieve afsluiting ervaart dat het leven altijd uit diepte- en hoogtepunten bestaat.
 2. Ga samen wat leuks doen. Denk aan samen koken, of naar het park. Vraag je kind ook wat hij/zij wil. Doe gerust suggesties om ze te helpen, maar laat ze weten dat hun mening uitmaakt. Laat je kind beslissen en bedank ze voor het goede idee. Ze zullen denken: ik heb goede ideëen = ik ben slim en creatief.
 3. Luister naar je kind met je volle aandacht. Kijk ze in de ogen aan. Stel vragen. Draai jezelf naar ze toe wanneer je kan. Laat aan ze szien dat je bij ze bent. Je kind zal denken: Ik ben het waard om naar geluisterd te worden. Mijn mening maakt uit = ik maak uit.
 4. Geef complimentjes over de taken die hij/zij goed doet en moedig je kind aan in de taken waarin het zichzelf nog kan verbeteren. Hebben ze de tafel opgeruimd? Zeg iets als:
  "Dank je, dat is grondig gedaan! Dat helpt me enorm. Kan je dat plekje nog even doen?"
  Ze zullen denken: Ik ben nuttig en gronding, en ik kan helpen = ik ben waardig.
Praat eerlijk een aandachtig met elkaar. Iedereen bloeit ervan op!

Je snapt het idee. Kort samengevat: Je kan je kind niet genoeg de hemel in prijzen.

Echt.

Elke keer dat je dit doet leg je nog een steentje aan een kasteel van zelfvertrouwen.

Laat ze weten hoe belangrijk ze voor je zijn, en hoe blij je bent dat ze in je leven zijn. Ze zullen het nooit zat worden! Mijn vader/moeder houdt van me = ik ben belangrijk voor hem/haar = ik ben goed genoeg.

Wij kunnen alles aanreiken maar wij kunnen dit natuurlijk niet zonder jou, de ouder!

Jij bent het belangrijkste. Zonder jou zou Kip niet eens tot leven komen. Zonder jou zouden wij de levenslessen van Kip niet door kunnen geven. Zonder jou zou jouw kind niet eens van deze materie afweten. Zonder jou zijn wij nergens.

We doen het samen met jou en vanuit dezelfde drijfveer:
We willen de kinderen van nu een sterke, veilige en gelukkige basis in zichzelf meegeven, waardoor zij als gelukkige volwassenen keuzes maken die onze wereld mooier zullen maken.

Als jij jouw kind ook wilt helpen om vol zelfvertrouwen en krachtig in de wereld te staan, koop dan de boekjes &meditaties op: https://demagischewereldvankip.nl/het-kip-product/
Ja, ook hier staat de 15% korting op!

totaalpakket
Het volledige pakket

Hartelijke Tok,
Team Kip

Ontvang al onze verhalen automatisch in je inbox!

Klik hier

Volg ons en mis nooit de nieuwste Kiptips!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram